Kek Batik Milo
Bahan-bahan ( 1 kg ):
* 200gm millo
* 250gm butter
* 3 sudu makan serbuk koko
* 1 tin kecil susu pekat manis
* biskut merrie secukupnya
Cara-cara:
- Sediakan loyang yg dialas plastik
bersih(tujuannya supaya kek tidak melekat dan senang diangkat dari loyang
tanpa mencacatkannya)
- Cairkan butter dalam kuali atas
api yang kecil sekali...
- Setelah cair masukkan susu, milo
sedikit demi sedikit gaul sehingga milonya hancur
- Seterusnya masukkan serbuk
koko.... gaul tanpa henti sehingga halus dan tidak berketul lagi....
- Setelah pekat, bolehlah mula
menyusun biskut marie di dalam loyang sehingga menutupi permukaan dasar
dan ceduk adunan coklat kemudian ratakan l
- Susun lagi biskut marie dan
lapiskan dengan adunan coklat.
- Ulangi langkah 4 dan 5 sehingga
adunan habis
- Biarkan sejuk dan masukkan ke
dalam peti sejuk semalaman.... potong dan siap untuk dihidangkan...
No comments:
Post a Comment