Assalamualaikum...
Bertemu kembali kita pada
hari Selasa yang indah ini... Harap-harap ia menjadikan kita hari yang indah..
Kami telah mencipta beberapa jenis produk kek batik terbaru yang telah
disisipkan dengan element-element inovasi... Haa... Mari kita belajar untuk
membuat salah satu daripada kek batik keluaran kami yang terbaru ini...
Kek Batik Cheese
Bahan2 ( loyang 7x7)
1 paket biskut marie perisa coklat
250gm philadelphia cream cheese
80 gm gula halus
120 fresh cream
1 sachet Nescafe 3 in 1 (regular)
1 cawan air panas dicampurkan dengan nescafe di atas
1 paket biskut marie perisa coklat
250gm philadelphia cream cheese
80 gm gula halus
120 fresh cream
1 sachet Nescafe 3 in 1 (regular)
1 cawan air panas dicampurkan dengan nescafe di atas
Cara2
1.Alaskan loyang dgn kertas minyak
2. Pukul creamcheese bersama gula sehingga sebati.
3. Masukkan fresh cream dan dipukul lagi sehingga gebu.. ketepikan.
4. Celupkan biskut marie di kedua-dua belah dengan air nescafe ( sekejap saja) .. dan susun dlm loyang sehingga penuh dasar loyang tersebut
5. Letakan sedikit creamcheese dan ratakan, ulang step sehingga habis ..
6.Apabila selesai .. hentak2 kan loyang supaya mampat.
7. Simpan dlm peti ais semalaman .. Kemudian hiaskan dgn serbok koko @ hirisan coklat @ serbok oreo dan sebagainya...
1.Alaskan loyang dgn kertas minyak
2. Pukul creamcheese bersama gula sehingga sebati.
3. Masukkan fresh cream dan dipukul lagi sehingga gebu.. ketepikan.
4. Celupkan biskut marie di kedua-dua belah dengan air nescafe ( sekejap saja) .. dan susun dlm loyang sehingga penuh dasar loyang tersebut
5. Letakan sedikit creamcheese dan ratakan, ulang step sehingga habis ..
6.Apabila selesai .. hentak2 kan loyang supaya mampat.
7. Simpan dlm peti ais semalaman .. Kemudian hiaskan dgn serbok koko @ hirisan coklat @ serbok oreo dan sebagainya...
No comments:
Post a Comment